19.02.2019 г., 17:12 ч.

Късогледа любов 

  Поезия » Любовна, Друга
346 0 1

В XXI век любовта е... с диоптри,

не вижда добре - късогледа е,

търси романтика в портфейлите

и не се впечатлява от жестове.

 

Не я вини, не го е избрала сама,

хората са такива... материални,

младите не се държат за ръка,

а по снимки отбелязват се само.

 

Няма прегръдки, аромати и вино,

гъделичкане, падане на коляно...

Отживелица е любов като на кино

и обичат се модерно, но странно.

 

И днес любовта късогледа е,

посреща по вида и картите виза,

не се впечатлява от чувствата,

изпраща. И търси друго наблизо.

 

Отказала се е от подобрение

и държи сърцето си далеко...

 

© Емилия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • То и поезията се е променила, късо гледа, дълго пише
Предложения
: ??:??