3 мая 2019 г., 17:09

La Vendeta e tutto* 

  Поэзия » Другая
555 4 3

La Vendeta e tutto*

 

Над Сицилия се спусна

душна, тиха самота,

а по улиците пусти

дебнат Демони в нощта...

 

В миг полъхва неочакван

нежен от морето бриз

и разхлажда малко мрака

с палавият си каприз...

 

Стон далечен нейде писва,

плач е сякаш на жена –

после над нощта увисва

пак тревожна тишина...

 

... Тука за „честта” се плаща

винаги и то със кръв,

ала на нощта под плаща –

шанс е да не плащаш пръв,

 

че във сенките (укрѝли я)

все ревнива бди кама

и  Вендетата в Сицилия

е Религия самá...

 

03.08.2016.                                                    

*La Vendeta e tutto (итал.)- Отмъщението е всичко.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??