От доста време
не съм оставала сама.
Случиха ми се купища неща..
Като почнем от промяната
във статуса ми
от обвързана в отвързана,
какво да споделя...
освен че искам приоритетите си
сама да редя.
Живота си сама ще управлявам,
ще се съобразявам
само с който заслужава,
а на някой ще се подчинявам,
единствено, ако ме научи
през водата без да се намокря да минавам!
Знай,
че ще намериш вътрешния рай,
ако останеш себе си докрай,
но това е най-трудно контролируемото май.
Човек иска да влезе в живота ти,
защото харесва това,
което си ти.
След като влезе, уви...
Започва да опитва
да те промени...
Щом е за добро, добре,
нали?
Всъщност надали...
Едва ли някой
по-добре от мен
знае как мечтая
да започва моят ден
и дали ще е благословен,
ако не от мен е предрешен.
Животът си е лично мой
и смятам занапред
сама да си бъда герой!
И никой няма истинската мен
от мене да отнеме,
никой няма
времето ми да превземе.
Крилата на душата ми
никой няма да скърши,
колкото и да опитва
и каквото и да върши.
Като лавина ще премина
през нерадостите на живота
и ще ги задмина.
Вместо те мен,
до основи тях ще срина
и не ще ме стигнат...
Ако ще нарочно да се влача,
те да тичат,
изправени срещу мен,
на падение се обричат.
© Цветелина Маркова Все права защищены