"Ако палачът на надеждата заспи" –
diesto – Данаил Антонов
За мене път не съществува лесен.
Последвай ме! За двама имам сили,
палачът на надеждите заспи ли,
любов ще съм ти. Лебедова песен.
Тя чиста е по-чиста и от ручей,
(а лебедите всъщност грозно грачат),
ако не те уплашат те и здрачът,
възможно е и чудо да се случи.
И в тихи нощи, ясни, сребролунни,
палачът стар – полегнал помежду ни,
ще се събуди тъжен и разкаян,
сълзите му за век ще ни венчаят...
© Надежда Ангелова Все права защищены