6 нояб. 2007 г., 12:09

Леден полъх 

  Поэзия » Другая
997 0 29

 

Гърбавите мисли натежаха
(сякаш върху тях светът се срути).
Безпосочни чувства онемяха
и самотно хлипаха нечути.

Ненапити, устните преляха
в кладенчова сладост неоткрита.
Скрити думи тъжно шумоляха.
Черен възел светлина оплита.

Раздвоените слънца кървяха.
Огнен плач очите изсушава.
Трънени пътеки опустяха.
В леден полъх любовта остава.

Вещиците стряскащо завиха.
Обичта несбъдната посърна.
Топли длани тъжна орис скриха.
Непотребна, мъката се върна.

06.11.2007 г.

Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??