17 апр. 2008 г., 11:34

Леден свят 

  Поэзия
782 0 1
 

Леден свят

Забравила съм детските си мечти,

но нямаше кой да ми каже,

нямаше кой магията на живота да ми покаже.

В този леден свят  скитам се сама,

без цел в живота и без любовта.

Не разбирах преди, не разбирам и сега:

Защо трябва в този мьртьв свят да се боря,

при положение, че битката веч е изгубена.

През тез черни огледални очила аз го гледам,

целия обгърнат в тьмнина,

светът е там, мрачен и зловещ,

тъй черен, като  пещ.

Оглеждам се, но пак не виждам.

Няма ги  хората, а светлините угасват.

Но някъде там, в далечината, нещо проблясва.

Може би това е тя, царицата на нощта,

дошла е поредния живот да отнеме

от това градско племе.

Леденият свят намаля

с още една отнета съдба.

Но това е животът, наниз от болка и скръб ,

а всичко останало, включително и любовта, е просто една лъжа.

 

© Вени Гешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не е чак толкова лош света-ще видиш!Имай само доброто желание да го разпознаеш !Нормално е да те отблъсква,но махни тъмните очила и ще го разпознаеш в по-нормален и топъл цвят!Поздрав !
Предложения
: ??:??