5 дек. 2008 г., 07:24

Ледено вълшебство 

  Поэзия » Белые стихи
811 0 1

Танцуват ледени снежинки,

гонят се из белия простор.

Завъртат се, подскачат на пружинки

и падат в приказния двор.

Приказно света украсят

в снежно-бяла светлина.

С ледена прегръдка внасят

топлина в човешките сърца.

Блещукат като диаманти бели

на крайпътна светлина.

Изкусно от нощта са снели

всяка точка тъмнина.

Клоните отрупани надвисват,

поели белия панел.

Снежинки в бяло боядисват

среднощен приказен тунел.

Светлината нежно отразяват,

канят те на своя танц, безкраен.

С вълшебни стъпки поразяват.

Светът е тъй омаен и потаен.

Изпълняват свойте пируети,

вятърът е техния водач.

Небето в бяло тази вечер свети -

времето сега е преводач.

Тази приказна пиеса

с герои - ледени цветя

спуска своята завеса.

Потънал в бяло е света.

© Гергана Златева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??