16 дек. 2009 г., 09:39

Леденото щурче 

  Поэзия » Другая
443 0 4

Леденото щурче

/ по Бахоригуль /

За какво са ни тези, безкрайно далечните, други?!
Снегът допира до нас, оставяйки бели следи.
Почакай! Не бързай! Да няма дири изгубени
в безумно-бездънната обич... Ех, как боли...

Неслучайност на погледи, на докосване и на срещи.
Посоката на снега е среща с твоята Топлина...
Нещо, отвътре стаено, с моя дъх ще се срещне...
Сънища ще разлисти... и ще се плъзне ръка...

Магьосница Зима гледа на сняг и вятър гали градината.
Под твоя прозорец е едно побеляло момче...
Всичко разбирам - /с/нежността е винаги с мен...
Не ми се размина...
В шепа ти нося подарък - леденото щурче...


© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??