слънцето отдавна зад хребета се скри
сънливо потрепват звезди
ухание на липи донася ветреца
под прозореца с цигулките си малки
нежно свирят щурчета
сега се отпусни
затвори очи
заспи
тихо идвам във съня ти
лека нощ с целувка ти желая
в унеса си се усмихваш
ръката ми към сърцето си притискаш
не я пускаш
не искаш да си тръгна
бъди спокоен
докато спиш при теб ще съм
ще бдя над твоя сън
спи спокойно
лека нощ
заспи
спи
спи
© Ласка Александрова Все права защищены