Умора, объркване, чудене, сън,
и дните превъртат въпроси.
Нагоре в небето мечтица на пън
зашитите облаци носи...
Повтарят клавиши прозирен момент
след опит звука да прегърнат.
А този звук ти го отнесе от мен,
в иглички от дъжд, но се върна.
Понякога мисля, че всичко е дим,
но слънцето пее дори и в сърцето.
Пожари разплискваме, в жажда горим,
но няма как да целунем небето.
Умора, объркване, чудене, сън,
и дните превъртат въпроси.
Китарени струни, стар грамофон,
и опити да завием морето.
Понякога мисля, че всичко е дъжд
и дните превъртат въпроси.
А слънцето мисли ли, мисли веднъж
и после дарява на нивите посев.
Пухкави сгушени малки слънца.
И тази нощ в нас сънят се търкули.
Дали да повярвам на дребни перца?
Душата в невидими ноти ни брули.
Есен е сякаш, златна отвън,
а вътре дървесна, потайна и тиха.
Няма как да ти дам своя сън,
макар да заспивам в няколко стиха...
© Йоана Все права защищены