29 мая 2006 г., 12:22

ЛЕТЕН ДЪЖД 

  Поэзия
763 0 6
ЛЕТЕН ДЪЖД

Над село тътен се разгърна,
очаква зажаднялата земя.
Горката, в мъченица се превърна,
на нея чакат хиляди гърла.
И капки първи чернозем попива,
разтварят се повяхнали листа.
Нивята, летен дъжд полива,
тъй щедра е безценната вода.
Старица със забрадка избеляла,
отронва си последната сълза.
В молитва, всички думи бе събрала
за този дъжд със живата вода.
И кошерът с пчелици оживява,
понася се над росните цветя,
и лятото се пак разхубавява,
полюшват се окъпани жита.

© Милена Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??