1 июл. 2021 г., 13:42

Летен вятър 

  Поэзия
254 1 2

 

 

 

Кажи ми, ветре мой, кажи,

какво намери в мене,

та ме брулиш и косиш,

нима за лист отбрулен взе ме?

 

Вярно, не съм вече който бях

и зная, няма да съм вечен,

но коренът ми е още здрав

и ти се кланям от уважение ...

 

че само ти платната ми издуваш

за да летя над вълните с песен,

но лято още е сега - не лудвай,

ще ти пристана чак в мойта есен ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??