7 июн. 2017 г., 13:54

Левчо на поход 

  Поэзия » Для детей
628 1 9

В стаята се чува тропот,
тръгнало е днес на поход
лявото краче на Сашко
и провиква се юнашки:

 

"Левчо съм - герой напет!
имам и войници пет!
А стъпалото ми мачка
пречките на всяка крачка!

 

Най-отзаде на войската
гордо пази ги петата.
Днес без страх отивам с нея
кухнята да завладея!"

 

Смее се със глас главата:
"Левчо, слушай ме, момче,
за да движиш ти войската,
трябва дясното краче!"

 

Megolina - блог за детска поезия
www.megolina.wordpress.com

© Миглена Миткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??