18 февр. 2014 г., 23:38

Левски 

  Поэзия » Гражданская
627 0 0

Страната си обичаше той,

но, уви, не падна в бой.

Предаде го предател жалък*,

най-вероятно с интелект малък.

Плачи, народе, твой велик син загина

за своята любима родина,

за свобода-най-светъл идеал,

за нея живота си бе дал.

От всички нас за него-поклон!

 

*Няма се предвид непременно поп Кръстьо, сред историците няма единодушие дали той е предателят на Левски.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??