19 июл. 2021 г., 07:45  

Левски 

  Поэзия » Гражданская
328 0 0

Огън в теб гореше,

България за теб бе храм,

но някой бързо търчеше

да те предаде, срам!

 

А ти бе още твърде млад,

изпълнен със стремеж за идеал,

спокоен, твърд, беден, сърцат,

но брат на Юда те бе продал!

 

Но показа единствения път

за българите да сияе светлина,

от толкова зло да се спасят

и за тях да има правдина!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??