Jul 19, 2021, 7:45 AM  

Левски 

  Poetry » Civilian
325 0 0

Огън в теб гореше,

България за теб бе храм,

но някой бързо търчеше

да те предаде, срам!

 

А ти бе още твърде млад,

изпълнен със стремеж за идеал,

спокоен, твърд, беден, сърцат,

но брат на Юда те бе продал!

 

Но показа единствения път

за българите да сияе светлина,

от толкова зло да се спасят

и за тях да има правдина!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??