И станала тя Муза желана
на млад, начинаещ поет,
той изливал душата ранена,
коригирала тя пък наред...
Бил малко тъжен поета
в Муза-критик да се влюби,
оплакал си тихо късмета,
но не искал любов да погуби.
Е, получила римата съвместна
изцяло одобрение повсеместно...
... Но, моля те, Музо, кротни се
и стихове кротко чети си!...
поздрав-закачка към съфорумец :)
© Ляна Все права защищены