26 мая 2011 г., 15:58

Лидери и ряпа 

  Поэзия » Юмористическая
506 0 0

            ЛИДЕРИ И РЯПА

                      (басня)

 

                            І.

... Партиен Лидер БЕЛОБРАДИ

               захвана РЯПАТА да вади.

Опъва, пъшка и се тръшка,

 от зор дори си и попръдва,

         но... РЯПАТА се не помръдва

                                                     и т.н...

... Накрая идва страшен звяр,

                  признат от всички

                                        Миши Цар.

Таз мъничка, но хитра твар,

               слуга на чужди господар,

вода от Мармара докара

               и РЯПАТА навън изкара...

 

                          ІІ.

Партиен Лидер ГОЛОБРАДИ

             захвана РЯПАТА да вади.

Усмихва се и снага кърши,

            обилна пот от чело бърше,

молитва към Москва отпраща,

            но... Ряпата се не поклаща.

                                                   и т.н...

... Накрая идва страшен звяр,

                          признат от всички

                                       Миши Цар.

Таз мъничка, но хитра твар,

              слуга на чужди господар,

напомпа мускул с анаболи

             и Лидерчето в миг заголи...

И с миши пръст така го бръкна,

   че... РЯПАТА за миг изхвръкна.

Тоз МИШИ ЦАР уста отвори

         и с глас човешки проговори,

че ако искаме "прогрес",

     без да изпадаме във стрес,

            ще трябва да си сложим

                                                  ФЕС!

 

                       ЕПИЛОГ

По таз Земя,

        зарината от политици

                                  със МЕРАЦИ,

не се ли раждат вече

                                    КОТАРАЦИ?

Читателю, надявам се, че Ти

               Историята добре знаеш!

И Героите на Баснята ми

                                    ще познаеш...

НЕ СЕ ЧУДИ, че в Баснята ми

                                   един липсва!

Много е мастит и в нея

                      просто не се вписва!

 

 

Пловдив, Август 2005

 

 

 

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??