Ароматни пури и кубински ром.
Деликатен гъдел, завладяващ привкус.
Приглушена глъчка във препълнен дом
и крайбрежен полъх на сандал и мускус.
Топла тъмна захар. Палми... Хладина.
Нощна страстна салса по карибски пясък.
Тропикански ритми в огнена страна.
Завладяващ джаз сред кабаретен блясък.
„Куба Либре” парещ в „Богедита” хай.
Черен скъп корал и перли с цвят на неро.
Пръснати смарагди в шоколадов рай.
Скъп кубински спомен с име „Варадеро”.
Бели пищни рокли, танцувален шум.
Куп цветя в косите, синьо-нежен ирис.
Морски дъх възбужда сякаш опиум
във лилави нощи с орхидеен мирис.
20.11.2007 г.
Дарина Дечева
© Дарина Дечева Все права защищены
Шапката ми е долу отдавна, но по-долу от този момент няма как да бъде!