Linеa recta
Живяхте широко, живяхте щастливи,
А вятърът духаше в нашите ниви.
Събаряше зърното, пилееше сламата,
А вие крадяхте, обсебвахте славата...
Спите спокойно, без угризение
И се събуждате със вдъхновение.
Нови стремежи, завоевания -
Ден след ден грабите чуждо имане.
Linea recta - линия права
Семафор зелен е в тази държава,
За тези, които убиват, прегазват,
Закон не зачитат, правата не спазват.
© Стойна Димова Все права защищены
със басейн отпред,
а във двора - фабрика,
със работници безчет...