Jul 31, 2014, 10:31 PM

Linea recta 

  Poetry » Civilian
347 0 2

                                            Linеa  recta

 

 

             Живяхте  широко,  живяхте  щастливи,

             А  вятърът  духаше  в  нашите  ниви.

             Събаряше  зърното,  пилееше  сламата,

             А  вие  крадяхте,  обсебвахте  славата...

 

             Спите спокойно,  без  угризение

             И  се  събуждате  със  вдъхновение.

             Нови  стремежи,  завоевания  -

             Ден  след  ден  грабите  чуждо  имане.

 

             Linea  recta  -  линия  права

             Семафор  зелен  е  в  тази  държава,

             За  тези,  които  убиват,  прегазват,

             Закон  не  зачитат,  правата  не  спазват.

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Малка спретната къщурка,
    със басейн отпред,
    а във двора - фабрика,
    със работници безчет...
  • Силна и категорична гражданска позиция!Поздрав!
Random works
: ??:??