Беден е езикът ни,
как да го наричам?
Думите не стават,
меко е "обичам".
Малко са ни знаците,
буквите не стигат,
даже с удивителни
трудно се постига.
Тичат изречения,
блъскат се глаголи,
стават обяснения,
плоски, че и голи.
Мойте уважения,
господа лингвисти,
трябват пренаписване
старите ви листи.
Доста да изтъркани
всичките ви фрази.
Криво се разбират,
пошло се изказват.
Или аз съм в грешка,
че си търся думи,
да опиша нещо
тъй неописуемо.
© Джейд Все права защищены