25 июн. 2010 г., 16:01

Липов цвят 

  Поэзия » Другая
1132 0 16

Един липов цвят - едно слънце в ръката

и цял един свят в изумруден обков,

изгрява възторжен, макар и за кратко,

с лице на жена, с аромат на любов...

 

Откъснах го – жалко. Сега ще угасне

и спомен дъждовен над мен ще вали

до другата пролет, когато отново

в окото на Бога ще цъфнат липи.

© Яким Дянков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??