25.06.2010 г., 16:01 ч.

Липов цвят 

  Поезия » Друга
1060 0 16

Един липов цвят - едно слънце в ръката

и цял един свят в изумруден обков,

изгрява възторжен, макар и за кратко,

с лице на жена, с аромат на любов...

 

Откъснах го – жалко. Сега ще угасне

и спомен дъждовен над мен ще вали

до другата пролет, когато отново

в окото на Бога ще цъфнат липи.

© Яким Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??