Jun 25, 2010, 4:01 PM

Липов цвят 

  Poetry » Other
1055 0 16

Един липов цвят - едно слънце в ръката

и цял един свят в изумруден обков,

изгрява възторжен, макар и за кратко,

с лице на жена, с аромат на любов...

 

Откъснах го – жалко. Сега ще угасне

и спомен дъждовен над мен ще вали

до другата пролет, когато отново

в окото на Бога ще цъфнат липи.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??