9 июн. 2015 г., 21:08

Лирично 

  Поэзия » Любовная
973 1 4

ЛИРИЧНО

 

Сърцето само ми нашепваше: „Ти си влюбена“,

а разумът отрезвяваше: „Той носи халка!“

и в мен сърце и разум, съградиха стена -

от вина, от разкъсване и пареща болка.

 

За мене беше жената с име, но не и с лице,

но имала не моя късмет, толкова жалък.

Твоята жена, знаех, че също има сърце,

защото без него човек е наистина малък.

 

Още помня на това помежду ни, началото...,

там, в онова кафене... Разговорът ни лек...

Радостта в очите ти - ми бе огледалото

и вече знаех, че ти си точно „моят“ човек.

 

Тогава беше красив, но и естествен,

сякаш още неосъзнал красотата си мъж

и с цвета на очите сини - някак божествен,

смири ме и ме пренесе в друг свят изведнъж.

 

Смеехме се..., а ти с поглед невинен

изстреля в нищото: „ Аз, знаеш, съм женен“.

Отговорих ти само с простичкото: „Знам“.

После стана неловко, а разговорът - ням.

 

След това, как отнесени един в друг бяхме...

Винаги ти за мене и аз за тебе магнит

и безмълвно чувство между ни родихме...

Отвътре огнена лава, а отвънка гранит.

 

Исках да ти благодаря за откровеността,

но по-добре тогава да беше ме излъгал

и халката да беше скрил и в джоб я закътал,

та поне за малко да изживеем „лудостта“.

 

Защо ти не посмя, да снемеш от плещите ми

кажи, товара на онази моя „сляпа“ честност,

на която, отдавна зная, вече никой не държи,

а самотата ми стана равна на почтеност.

© Весела Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стойне, Елица и Таня,
    Благодаря ви много за оценката и за хубавите думи.
  • Прекрасно, като изповед!
    Любов ли, няма грях!
  • Всъщност, изневярата е в породеното желание към друга.
    И контролът на съвестта едва ли топли някого...
    Много искрено, Весела!
    Харесах.
  • Чудесна лирика сътворяваш, Весела!Тази ти творба е нещо много уникално,
    искрено и чисто.Силата на любовта е нещо много могъщо и борбата между нея и докоснатата съвест е неравностойна. Да, най-точното определение за любовта е лудост. Тя никога не се планува и долита като волна птица.
    Страшно е отрезвяването. След което се настанява самотата.
    Всичкото е човешко чувство и никой не е имунизиран против любов.
    Поздравявам те за чудесната творба и ти желая по-ведро настроение!
Предложения
: ??:??