8 дек. 2015 г., 11:01

Лоша новина 

  Поэзия » Юмористическая
435 0 9

ЛОША НОВИНА

Драги сънародници, внимание!
Нося ви разтърсващо послание!
Ще настъпи Новата година,
без ракия, без парче сланина.


Без прасе, изпечено на скара,
без вино, лежало в бъчва стара,
без джумерки, без пържоли сочни –
бойковите указания са точни:

 

който хапва, за да се нахрани,
без пари във джоба ще остане,
ако примерно се разболее,
а според закона не живее.

 

И затуй през Новата година нека
да се храним със храна по-лека.
Примерно тревички и стафиди
или октоподи и скариди.

 

Но пък що да спазваме закона,
който нагло го натресе Оня?
Както и каквото да ядете, 
все пари за здраве ще дадете!
06.12.2015 г.
Русе

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??