2 июл. 2013 г., 13:06

Лошите решения в живота си подписвам с две ръце 

  Поэзия » Другая
620 0 2

Искаш да съм праведна, но не съм, уви,

и лошите решения в живота си подписвам с две ръце.

От грешки нека по да ме боли,

а не на сигурно, със сгънато на две сърце.
Зад лошите си избори заставам без вина

и без да ме е страх от хорски съд,
със грешна да живея мога по душа,

отколкото страхливо да вървя по път.
И по-добре да тичам през река от кръв,

отколкото да плувам във вода от страх.
И по-добре във бурята от огън пръв,

отколкото във пепел от пожар и прах.

 

Искаш да съм праведна, но не съм, уви,

и лошите решения в живота си подписвам с две ръце,

и който не разбира, то – по дяволите да върви

отдавна дребно съм пресяла на всички ви съветите.

Зад лошите си избори заставам без вина.

Не бих избрала друго, ако върна се назад,

спечелих там – докато бях, заровена в калта.

Научих се да скачам и пълзя – от Рай до Ад.

 

© Ирина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мерси Вале...това е много старо стихо. Щях да кажа че сега съм на друг акъл ама...не съм
  • Само миналите през чистилището на Ада заслужават Рая с кристалната си душа! Подписвай се смело и не се връщай назад!Напред в огъня!Дерзай!
Предложения
: ??:??