ЛОТОСЪТ СЕ РАЖДА…
Родена съм в пълен комплект,
Земята е моето рамо.
Не търся събран интелект,
животът не е бял цвят само.
Разглеждам, съзирам нюанс,
закътан е някъде вътре.
И давам си новия шанс
да чуя отвъдния възглас.
Кънти, ромоли нежно в мен.
От извора пълен аз черпя
и той е водачът свещен,
дори и в незрящата вечер.
Попивам с ръце обичта,
която е полъхът пълен.
От зрънце покълва в калта
и лотосът. После напъпва…
© Санвали Все права защищены