"ЛУДАТА"
Онази - истинската - лудата,
направи своя избор лани -
да бъде Българка в прокудата
и Кирилицата да брани.
Да има вятърните мелници
единствени за свои братя;
да хваща неграмотни пленници;
да ражда думите от вятър.
Да бъде сам-сама сред вълците,
оглозгали последни срички;
да помни и чете "Гераците",
да рони своите въздишки.
Да бъде с Вазов, Ботев и Пелин,
когато другите нехаят
и драскат интернетски властелин* -
славянския не щат да знаят.
Да легне вечер пак със словото
на Павел, Петър и Йоана
и Бог да моли за суровото
бездушие с душа - камбана.
Оназ - учителката - лудата,
избра да е различна лани -
да гони цял живот заблудата,
до смърт езика си да брани.
Агапея Полис
24 май 2012г.
______________________
* интернетски властелин - "маймуница", латиница, примесена с цифри, вместо букви и всички останали символи и "букви", заместващи родната писменост в интернет общуването.
© Агапея Полис Все права защищены
Поздравления!