1 июл. 2008 г., 20:26

Луна и звезди 

  Поэзия » Философская
1136 0 23
 

       Луна и звезди

 

 

Звезда запитала Луната:

„Ти, светило в небесата,

явно имаш своя тайна,

за да бъдеш тъй безкрайна.

Виж ни нас, звездите всички,

уж сме твоите сестрички,

как изтлява ни живота...

А ти си вечна в небосвода!"

Със смях отвърнала Луната:

„Вечна съм във небесата...

И за да са ми светли дните,

не се измервам със звездите!..."

© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??