Jul 1, 2008, 8:26 PM

Луна и звезди 

  Poetry » Phylosophy
1186 0 23
 

       Луна и звезди

 

 

Звезда запитала Луната:

„Ти, светило в небесата,

явно имаш своя тайна,

за да бъдеш тъй безкрайна.

Виж ни нас, звездите всички,

уж сме твоите сестрички,

как изтлява ни живота...

А ти си вечна в небосвода!"

Със смях отвърнала Луната:

„Вечна съм във небесата...

И за да са ми светли дните,

не се измервам със звездите!..."

© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??