13 окт. 2012 г., 18:01

Лунна песен 

  Поэзия » Другая
552 0 1

Във водите тихи на планински извор пак оглежда се сребристата луна.

Срамежливо тя огрява тихата полегнала земя

и пее лунна песен, навяваща тъга:

"Спи, мой мил, любим,

от живота всеки миг свободно изживей,

във небето като волна птица ти се рей.

Защото нашият живот е кратък като мигване едно.

Между пръстите изплъзва се кат' пясък.

Ангел белоснежен ще те вземе под своето крило..."

Във водите тихи на планински извор пак оглежда се сребристата луна...

И пее лунна песен, навяваща тъга.

 

© НЕВАЛИДЕН ПРОФИЛ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??