25 мая 2006 г., 22:16

ЛУННА СОНАТА 

  Поэзия
1840 0 9

Това стихотворение е написано от Мариана Харизанова, Ивайло_1959 и от мен. Събрахме се една вечер в конферентна връзка и ето какво се получи.

ЛУННА СОНАТА

 

В тъмна нощ, нейде към един...

луната призрачно изгря.

Полъхна вятър леден,

във тази тъжна тишина...

 

В храсталака свиреше щурче,

клоните протяжено заплакаха,

Едно момиче и едно момче,

потърсиха в това небе

онази нежна синева

и спомена за любовта,

която във подобна нощ дочакаха.

 

Ръцете си намериха и в тях -

сгушени, сърцата им горещи.

Отгоре се посипа звезден прах,

две устни, с други две се срещнаха.

 

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??