5 мая 2009 г., 15:38

Лястовица 

  Поэзия » Белые стихи
1188 0 0


 

Появява се на хоризонта син

лястовица с разперени крила;

летяла тя дене и нощ от юг,

иде тя тук при нас.

 

В майчиното гнездо,

своята челяд тя да отгледа,

или гнездо да създаде,

както човек къща гради.

 

В гнездото уютно,

две малки лястовичета

своята майчица чакат –

храна и вода тя да им даде.

 

И ето, иде отдалече,

своите дечица тя да нахрани,

гладните гърла с крясък я посрещат,

а с гробна тишина я изпращат за още храна.

© Венцислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??