5 июл. 2008 г., 16:27

Лятна мисия 

  Поэзия
519 0 6
За Петър от Четвърти километър -
грамотен, неосъждан и ерген


(Докога, бе, провинциЙо, ще дремеш?)

Не стаявам наречени думи -
за обич и… хиляди още неща.
С тебе двама сме само друмници
с мисия специална на света…

С тебе двама сме ключ и брава,
и коминът, изпълнен със дим…
Щом споделяме тези слова,
пламък лумва пред нас невидим.

Щури сме и… в мотриса трамвайна
ватман млад - само усмивка и чар…
Ще запази ли нашата тайна,
ще скокне ли да туши пожар?

Контрольорката шета, и тя млада,
под вежди гледа, къса билети.
Каква ли е само буйна наслада,
дали и днес я възпяват поети?

Кой комплекс всъщност “ще гоним” -
Люлин, Изток или Дървеница?
Оглеждам се и… ”Макдоналд’с”.
А… как оцелява лъв без лъвица.

Това е то - “да минеш от другия бряг”.
Е, добре, в Борисовата сбират се хора,
тополите връщат спомена пак
и оцеляваме в прегръдка с простора.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??