14 сент. 2023 г., 14:17

Лятна приказка 

  Поэзия » Строгие формы
186 5 7

ЛЯТНА ПРИКАЗКА

Драскулчица с мастилото си златно

и три искрящи светли петънца

разписват мълком в тлеещото лято

небесния сонет на вечерта.

 

Три щъркела умело рецитират

върху върбата Шекспир и Бодлер.

И слънчогледи, опнали шпалири,

се готвят за вселенския концерт.

 

А мравчиците мъкнат сламки жълти,

настилат пътя с губер от листа –

светулки щом залеят пустошта

 

със сините фенери и нахълтат

навътре в прегорялата бразда –

да ми разкажат всичко за света.

© Валентина Йотова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??