4 июн. 2019 г., 19:55

Лято 

  Поэзия » Пейзажная
864 4 1

Юни е, лятото пристъпва крехко

с боси, недокоснати от слънцето крака,

косите нежно си разплита надалеко,

съблича пролетната си снага.

 

Протяга пръсти да докосне светлината,

лъчиста плитка злато да вплете

родена е от слънце, дарена на земята

обгърната от шепи две да събере.

 

В цветна ароматна рокля се облече,

с чадър в ръка от дъга след дъжд.

И парещият вятър я завлече

игриво пеещ над цъфналата ръж.

 

© Иванка Балкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??