30 сент. 2021 г., 06:21

Лятото е близо 

  Поэзия
364 2 6

Усещам го, че лятото е близо,

по мисъл се изкачва  тъй свободно,

по изгрева в морето рано слиза,

изкъпва свойта слънчева природа.

 

Усещам го, че лятото е близо,

прехвърля се през време с огнен тласък,

тържествено в сезона кратък влиза

и сяда върху миди пълни с пясък.

 

Усещам го, че лятото е близо,

в морето слага слънчев отпечатък,

в сърцето два-три стиха ми написа,

за да го помня, мине ли оттатък.

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??