Усещам го, че лятото е близо,
по мисъл се изкачва тъй свободно,
по изгрева в морето рано слиза,
изкъпва свойта слънчева природа.
Усещам го, че лятото е близо,
прехвърля се през време с огнен тласък,
тържествено в сезона кратък влиза
и сяда върху миди пълни с пясък.
Усещам го, че лятото е близо,
в морето слага слънчев отпечатък,
в сърцето два-три стиха ми написа,
за да го помня, мине ли оттатък.
© Милена Френкева Всички права запазени