11 июн. 2019 г., 01:02  

Лъжат ли очите 

  Поэзия
307 5 3

Нима очите могат да излъжат,

щом всеки поглед е проблясващ порив?

Покорно атомни частици плъзват

в енергия, пренесена във полет.

 

Очите огледало са и бездна,

очите са и мощ, но са и слабост.

Родени са от плод на безпогрешност,

но в яслите са на греховна сладост.

 

Очите са вселенската безкрайност,

магията, забъркана изкусно.

Във тях живее истинска потайност –

загадъчна игра, полята с лустро.

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодарско, Гавраил, Ина, Ангелче13! Очите казват много! Поздрави! И НА ПОСТАВИЛИТЕ В ЛЮБИМИ!
  • Никога не лъжат! "Огледало са и бездна..." Хубаво!
  • Очите са прозорецът към вътрешният ни свят.
    Харесах!
Предложения
: ??:??