6 мая 2014 г., 22:07

Лъжи, лъжи 

  Поэзия » Гражданская
426 1 6

Порочно-непорочен е нашият свят.

Подлагаш на съмнение 

всяко свое решение?

А когато го решиш,

не можеш от страх да заспиш;

Гориш от копнежи.

А правиш брътвежи...

Говориш за истина,

със много, много лъжи...!

А чуждата истина не чуваш дори.

Усмихваш се тъжно и клатиш глава -

но всъщност се радваш на чужда беда.

В тъмния ъгъл някой седи...

И скришом към тебе хвърля лъжи;

Обиди греховни за страсти вековни.

И с пръст те показва, и сочи дори!?

Че ти си човекът с порочни игри.

Греховен е много... Нашият свят.

И тънем в немилост,

и тънем във мрак?

Заспиваш с кошмари...

Събуждаш се в пот и волю-неволю -

станал си роб;

Зависим от други, със мръсни ПАРИ...?

Защото ти плащат.

Да живееш в лъжи...

С които си свикнал,

продал си се вече и ТИ!?

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??