7 нояб. 2015 г., 18:28

Лъжите 

  Поэзия » Другая
291 0 1

те са израз
на твойто желание
да живееш в момента
тук и сега
все едно 
всички връзки със миналото
отрязваш 
с ножицата за телени мрежи

всички думи
и случки
постъпки и чувства
от Времето-Преди-Радостта
да не могат да бъдат

или напротив
по някакъв начин
свързвани с тебе

 

всъщност сам
без упойка
с ръждивя скалпел
оперираш света
но кетгутът 
със който зашиваш
е стар 
и се къса с неверие

хей сестра 
тупфер подай
аспирирай така

почти невъзможно е
с малко истина
да не срежеш
жизненоважни
артерии

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Направо си е невъзможно да не ги срежеш...
    Харесах! Поздрави!
Предложения
: ??:??