ЛЪСКАВИ ОБУВКИ
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. Фр.Ницче
В костюм си - последна мода,
сред зрителни милувки!
В живота с договор изгоден
крачат лъскави обувки.
В синевата там безбрежната
с претенциите си множество,
гледа към небрежните
сякаш са нищожества.
В словесната гимнастика
върви му по вода.
А не знае той нещастника,
че небрежното е свобода.
Сам един свободен дух
ще търси зрънце, ще намери.
Оставащ си духовно кух.
В суетата си трепериш.
Носят твоите преструвки
само лоши намерения.
Пазете се от лъскави обувки!
И от такова поведение!!!
© Иван Иванов Все права защищены