15.03.2014 г., 18:59 ч.

Лъскави обувки - "Скрити отражения" 

  Поезия
471 0 0

 

 

                                                                                            

                                                 ЛЪСКАВИ ОБУВКИ

 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. Фр.Ницче

 

                             В костюм си - последна мода,

                             сред  зрителни милувки!

                             В живота с договор изгоден

                             крачат лъскави обувки.

 

                             В синевата там безбрежната

                             с претенциите си множество,

                             гледа към небрежните

                             сякаш са нищожества.

 

                             В словесната гимнастика

                             върви му  по вода.

                             А не знае той нещастника,

                             че небрежното е свобода.

 

                             Сам един свободен дух

                             ще търси зрънце, ще намери.

                             Оставащ си духовно кух.

                             В суетата  си трепериш.

 

                             Носят твоите преструвки

                             само лоши намерения.

                             Пазете се от лъскави обувки!

                             И от такова поведение!!!

 

               

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??