Любов невъзвратима, любов еднопосочна.
И слаба, и ранима, и силна и порочна.
Любов недоживяна, любов недоразбрана.
Отнесена и смела, по пътя си поела.
Отхвърлена от всички и всички победила.
Любов невъзмутима, сърцето ми ранила.
Лелеяна и нежна, и бурна, и метежна.
Не кротка и прилежна, а сила центробежна.
И горда, и тревожна, човешка и набожна.
Гореща, като огън, от огън обгорена.
Понякога си проста, понякога си сложна.
Понякога си светла и често невъзможна.
Понякога си тъжна, понякога си мила.
За никакво богатство не бих те заменила.
И крехка и желязна, и топла, и опасна.
И мъдра и нещастна, ти няма да изгаснеш.
© Зорница Все права защищены