8 сент. 2010 г., 18:14

Любов 

  Поэзия
763 0 13

                                       Любов, ти нежно откровение,

                                        дарило ме с бляскаво вълнение!

                                      Любов, ти музо моя, сладък сън, 

                                       за влюбените нежен звън!

Любов,

 ефирна,

  ефимерна,

    нежна...

     Красива,

         будна,

         безнадежна...

    Екстаз любовен 

            в ювелирна 

                среща.

           Екзистенциална

               екзалтация 

                    стремежна.

                      Любов,

                      копнеем те,

                         милеем те

                            гореща.

                             Любов

                                начална,

                                 изначална и

                                       небрежна.

                                  Егоистична си

                                     понякога, детинска,

                                   ограбваща  сърцата 

                                      ни, безчинстваш. Но

                                     ти не знаеш и нехаеш...


                                        Любов е името на Бога.


                                             От теб започваме,

                                                 във теб ще свършим,

                                                   и ще се слеем

                                           във пространствената вечност.

                                                 А после пак ще се прелеем

                                                      в ново тяло...

                                                                 Навярно

                                                           сме едни и същи...


                                                            Ако случайно

                                                                 някак те изпуснем,

                                                               ще се окажем малки

                                                                   и бездушни и вечно

                                                                  празни теб ще търсим.

                                                               

                                                                           Любов сме ние...

                                                                                ти си Рая.

              


© Искра Радева Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??