Потъвам в любовта Ти, Боже,
потапям се и цяла ме покрива.
Дарява ме с увереност такава –
с Теб винаги ще съм щастлива!
Оглеждам се в деня си и откривам,
че хората около мен все нещо искат.
А вътре във душата ми не виждат
копнежа да получа обич чиста.
Дали дарявам я достатъчно и аз, не зная.
Но зная, че копнея да я имам цяла.
Сърцето ми за пълнота мечтае,
в която няма болка и раздяла.
Кой болката ми вижда? Всеки бърза,
към себе си загледан отминава.
А в мен душата ми напира, ще се скъса,
и мъката почти ме задушава.
Боли ме до безкрай, крещя в ума си
и искам някой да ме забележи.
Но всичко, до което се докосвам,
с печат на самота душата ми бележи!
И вътрешно изгаря ме въпроса:
Ще мога ли с отхвърлянето да се справя?
Когато всичко в мен нуждае се от нежност,
в отчаяние дали ще се удавя?
Така затънала в горчиви, мрачни мисли,
усещам в себе си студенината.
И ето, давам си набързо сметка –
това е пътят ми към тъмнината!
Но аз не съм избрала да погина,
не съм готова да се дам без бой! И ставам.
Един за мен на кръст презрян загина,
живот ми даде, без да заслужавам.
Замислих се – как мога да получа
от несъвършени хора обич съвършена?!
Единствен Бог в сърцето ми наднича
и цяр намира за душата ми ранена.
О, Ти си, Боже, Този, Който ме обича
тъй силно, че душата ми от радост пее!
Отхвърлям мислите лъжовни и поемам
сред хората – от любовта Ти да посея!
© Галина Пенева Все права защищены