Любов
На човека, когото обичам
Хотелска стая,
тъмнина
и две жадуващи тела,
безумно сляти
в танц красив.
Звезди в небето
кротко светят,
Луната
зорко бди над нас.
Любов красива
ни обгръща
и лято е,
и буйна страст
прелива в бавен танц,
а после пак...
горещо е,
страстта връхлита
и аз, и ти -
сами в нощта
изгаряме във танц ритмичен.
Любов, ти красота изящна!
Мечта за двама или блян...
И щастие си ти голямо
за мен, за теб или за нас.
03. 08. 2008 г.
© Йовка Петкова Все права защищены
с обич, Йовка.