Любов
Във любовта е вложен сложен разум.
Тя няма нищо общо с флирта лек.
И само този който е белязан
я среща - можеби веднъж на век.
Тя няма нищо общо с комплимента,
получен за повърхностния чар,
а някакви невидими ферменти
в телата будят негасим пожар.
И само щом потръпва всяка клетка,
и в гърлото ви дишането спре,
строшена е безплътната решетка
и любовта внезапноп ви превзе.
© Кирилка Христова Все права защищены